Jeżeli mają Państwo specjalne restrykcje żywieniowe, alergię lub zalecenia medyczne prosimy o pozostawienie informacji w rubryce ’Alergie’ podczas potwierdzenia zamówienia w celu przekazania wszelkich uwag do naszego Szefa Kuchni.
Poniżej przedstawiamy wykaz alergenów z numerami, które zawarte są w poszczególnych daniach w karcie menu:
Zamówienia z dowozem oraz odbiór:
PON – ND 12:00-21:30
Minimalna wartość zamówienia – 50.00zł
Na Panstwa życzenie załączamy sztućce jednorazowe
Do cen doliczamy koszt opakowania każdego posiłku, cena opakowania – 2.00zł
Możliwość płatności gotówka jak i kartą online
Koszt dostawy:
Jastrzębia Góra i Tupadły – GRATIS
Rozewie – 5.00zł
Czarny Młyn, Mieroszyno, Ostrowo – 8.00zł
Karwia, Strzelno – 10.00zł
Łebcz, Karwieńskie Błota I i II, Sławoszyno, Sławoszynko – 15.00zł
Imbirowy śledzik z zielonym pieprzem i marynowaną czerwoną cebulką z grzanką czosnkową 120g
Kaszubski śledzik z aromatyczną grzanką 120g
Pulki ze śledziem w śmietanie 120g
Grzanki z łosososiem marynowanym a’la Gravlax 80g 2szt
Krewetki królewskie 10szt surowych krewetek
Smażone na maśle i winie, na sałacie z avokado, kolendrą, cukinią i papryczką chili, wymieszane z limonką i oliwą ze świeżą natką pietruszki
Kalmary w cieście czosnkowym z sosem czosnkowym 180-200g surowych kalmarów usmażone w otulinie puszystego ciasta naleśnikowego delikatnie aromatyzowanego czosnkiem
Ser camembert z żurawinami w złocistej panierce, ułożony na kołderce z konfitur żurawinowych
Placki zniemniaczane ze świeżo tartych ziemniaków podanych ze śmietaną 4 szt.
Duszone mule na maśle i winie podawane z grzanką 500g
Rosół z kury 350ml podany z domowym makaronem i natką pietruszki
Kremowa zupa pomidorowa 350ml z makaronem lub ryżem do wyboru
Żurek Staropolski z białą kiełbasą i jajkiem 350ml
Zupa rybna z łososia ostra 350ml
Kaszubska zupa rybna z białych ryb łągodna 350ml
W cenę każdego dania wliczono do wyboru: ziemniaki gotowane, ziemniaki po marynarsku, pieczone, bataty +2zł, frytki lub ryż oraz sórowki. W cenie placka po cygańsku wliczono tylko surówki.
Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym 160-180g
Policzki wołowe duszone w sosie własnym 200-250g
Kotlet schabowy XXL tradycyjny, panierowany 180-200g
Kotlet schabowy z pieczarkami 160g-180g
Gulasz węgierski 180-200g 180-200g (dodatek bułka cebulowa i surówka)
Placek po cygańsku 300g (dodatek surówka)
Filet z kurczaka panierowany 130-140g
Filet z kurczaka grillowany w ziołach 160-180g
Filet z kurczaka de vollaile z masełkiem 160-180g
Filet z kurczaka z pieczarkami i serem 180-200g
Filet z kurczaka w białym sosie z mascarpone 140-160g
Filet z kurczaka grillowany z sosem kurkowym 180-200g
Dania rybne podajemy w porcjach ok. 200g. Dodatki do dań rybnych ujęte są w pozycji „Dodatki”
Dorsz filet smażony
Dorsz filet po królewsku z pieczarkami
Dorsz filet z pieca
Dorsz filet zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą
Dorsz zapiekany w sosie śmietanowo-kurkowym podany na plackach ziemniaczanych
Łosoś pieczony, w salsie guacamole
Łosoś filet z pieca z masełkiem czosnkowym
Łosoś filet z gotowanymi warzywami i sosem koperkowym
Halibut smażony saute
Halibut z pieca z masełkiem czosnkowym
Miruna filet smażony
Miętus filet smażony
Sandacz filet smażony
Sandacz filet smażony w migdałach
Sandacz z pieca z masełkiem czosnkowym
Tuńczyk grillowany stek podany z cytrynowym sosem
Sola / Limanda filet w chrupiącej panierce
Morski plater ryb pieczonych dla dwojga (halibut 200g, łosoś 200g, dorsz 200g, sandacz 200g)
Ziemniaki z wody
Ziemniaki opiekane po marynarsku 150g
Ziemniaczki pieczone podawane z sosem czonkowym 150g
Frytki stekowe 150g
Ryż na sypko 150g
Kapusta zasmażana 150g
Bukiet surówek mała porcja 100-150g
Bukiet surówek duża porcja 200-250g
Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchew)
Mix sałat mieszanka sałat, rukola, pomidor, ogórek, cebula, sos vinegret, 150g
Pieczywo 2 kromki lub bułka
Dodatkowy sos do ryby śmietankowo-kurkowy, sos mango, cytrynowy 150g
Sos czosnkowy, majonezowy, pomidorowy, ostry 40g
Ketchup, chrzan, majonez 40g
Wypiek własny, na cienkim cieście, 100% mozarella, 30 i 50cm