NAWIGACJA:
RESTRYKCJE ŻYWIENIOWE

Jeżeli mają Państwo specjalne restrykcje żywieniowe, alergię lub zalecenia medyczne prosimy o pozostawienie informacji w rubryce ’Alergie’ podczas potwierdzenia zamówienia w celu przekazania wszelkich uwag do naszego Szefa Kuchni.

Poniżej przedstawiamy wykaz alergenów z numerami, które zawarte są w poszczególnych daniach w karcie menu:

DOSTAWA/ODBIÓR

Zamówienia z dowozem oraz odbiór:

PON – ND 12:00-21:30

Minimalna wartość zamówienia – 50.00zł

Na Panstwa życzenie załączamy sztućce jednorazowe

Do cen doliczamy koszt opakowania każdego posiłku, cena opakowania – 2.00zł

Możliwość płatności gotówka jak i kartą online

 Koszt dostawy:

Jastrzębia Góra i Tupadły – GRATIS

Rozewie – 5.00zł

Czarny Młyn, Mieroszyno, Ostrowo – 8.00zł

Karwia, Strzelno – 10.00zł

Łebcz, Karwieńskie Błota I i II, Sławoszyno, Sławoszynko – 15.00zł

PRZEKĄSKI I SAŁATKI

Imbirowy śledzik z zielonym pieprzem i marynowaną czerwoną cebulką z grzanką czosnkową 120g

Kaszubski śledzik  z aromatyczną grzanką 120g

Łosoś a’la Gravlax z grzanką czosnkową 120g

Cieńkie plastry łososia marynowane w brandy, koprze, soli i cytrynie

Krewetki królewskie 10szt 200g surowych krewetek

Smażone na maśle i winie, na sałacie z avokado, kolendrą, cukinią i papryczką chili, wymieszane z limonką i oliwą ze świeżą natką pietruszki 

Kalmary w cieście czosnkowym z sosem czosnkowym 

180-200g surowych kalmarów usmażone w otulinie puszystego ciasta naleśnikowego delikatnie aroamtyzowanego czosnkiem

Ser camembert z żurawinami 120g w złocistej panierce, ułożony na kołderce z konfitur żurawinowych

Placki zniemniaczane ze świeżo startych ziemniaków, podane ze śmietaną (4szt)

Duszone mule a maśle i winie, podawane z grzanką 500g

Sałatka z kurczakiem 250g

Mix sałat, ogórek świeży, pomidor, kukurydza, kurczak 120g, sos czosnkowy, podawana z grzankami

Sałatka z łososiem marynowanym 250g 

Mix sałat, ogórek świeży, pomidor, oliwki, grejpfrut, kapary, łosoś 120g, sos balsamiczny, podawana z grzankami


Sałatka z krewetkami Black Tiger (5 szt), 250g  

Krewetki tygrysie, ogórek, pomidor, czerwona cebula, ser feta, sos vinegret, podawana  z grzankami

Sałatka z awocado i serem feta 250g 

Mix sałat, ser feta, awocado, czerwona cebula, papryczka chilli, pomidor, kolendra, limonka, oliwa z oliwek (podawana z grzankami)

ZUPY DOMOWE

Rosół z kury 350ml podany z domowym makaronem i natką pietruszki

Kremowa zupa pomidorowa 350ml z makaronem lub ryżem do wyboru

Żurek Staropolski z białą kiełbasą i jajkiem 350ml

Zupa rybna z łososia ostra 350ml

Kaszubska zupa rybna z białych ryb łągodna 350ml

DANIA MIĘSNE

W cenę każdego dania wliczono do wyboru: ziemniaki gotowane, ziemniaki po marynarsku, pieczone, bataty +2zł, frytki lub ryż oraz sórowki. W cenie placka po cygańsku wliczono tylko surówki.

Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym 160-180g

Polędwiczki wieprzowe grillowane w bekonie 160-180g

Polędwiczki wieprzowe grillowane w kolorowym pieprzu i szynce parmeńskiej 160-180g

Kotlet schabowy tradycyjny, panierowany 120-140g

Kotlet schabowy z pieczarkami 120-140g

Filet z kurczaka panierowany 140-160g

Filet z kurczaka po włosku z pomidorami suszonymi i mozzarelą 180-200g

Filet z kurczaka z pieczarkami i serem 180-200g

Filet z kurczaka grillowany w ziołach 180-200g

Filet z kurczaka de vollaile z masełkiem 140-160g

Marynowana karkówka z grilla 180-200g

Gulasz węgierski 180-200g

Placek po cygańsku (jako dodatek surówka)

DANIA RYBNE

Dania rybne podajemy w porcjach ok. 200g. Dodatki do dań rybnych ujęte są w pozycji „Dodatki”

Dorsz filet smażony

Dorsz po królewsku z pieczarkami 

Dorsz filet z pieca

Dorsz filet zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą

Dorsz gotowany w warzywach


Dorsz zapiekany w sosie śmietanowo-kurkowym 


Łosoś pieczony, w salsie guacamole 


Łosoś filet z pieca z masełkiem czosnkowym 


Halibut smażony saute 

Halibut z pieca z masełkiem czosnkowym

Sandacz filet smażony 


Sandacz filet smażony w migdałach 


Sandacz filet z pieca


Sandacz z rakami z owocową nutą sosu z mango 

Flądra filet smażony w chrupiącej panierce  


Miruna filet smażony w sezamie

Tuńczyk grillowany stek w sosie cytrynowym

Morski plater ryb pieczonych dla dwojga  (halibut 200g, łosoś 200g, dorsz 200g, sandacz 200g) 

DODATKI

Ziemniaki z wody

Ziemniaki opiekane po marynarsku

Ziemniaczki pieczone

Frytki 150g

Ryż na sypko