CATERING

Catering w morski Bar & Restaurant

Wiedząc jak ważna jest odpowiednia oprawa każdej uroczystości z przyjemnością zadbamy o każdy szczegół przyjęcia, tak aby pozostało długo w Państwa pamięci. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą cateringową w Morski Bar & Restaurant.

Propozycje menu

Przedstawione propozycje dotyczą organizacji cateringu dla minimum 15 osób pełnopłatnych.
Przy uroczystościach do 15 osób pełnopłatnych prosimy o doliczenie 20% wartości menu.

UROCZYSTOŚĆ OBIAD NR1

75 zł

za osobę

  • ZUPA
    Domowy rosół z kury z makaronem
  • DANIE GŁÓWNE
    Kotlet schabowy podany z ziemniaczkami gotowanymi i zestawem surówek
  • DESER
    Lekki sernik z sosem czekoladowym
  • NAPOJE
    Woda z cytryną i miętą

UROCZYSTOŚĆ OBIAD NR2

80 zł

za osobę

  • ZUPA
    Domowy rosół z kury z makaronem
  • DANIE GŁÓWNE
    Kotlet De vollaile podany z ziemniaczkami gotowanymi i zestawem surówek
  • DESER
    Lekki sernik z sosem czekoladowym
  • NAPOJE
    Woda z cytryną i miętą

UROCZYSTOŚĆ OBIAD NR3

90 zł

za osobę

  • ZUPA
    Domowy rosół z kury z makaronem i warzywami
  • DANIE GŁÓWNE
    Pieczony filet z kurczaka faszerowany suszonym pomidorem i mozzarellą w delikatnym sosie śmietankowym, podawany z ziemniakami opiekanymi w ziołach i kompozycją świeżych sałat
  • DESER
    Lody waniliowe z owocami i sosem malinowym
  • NAPOJE
    Woda z cytryną i miętą

UROCZYSTOŚĆ OBIAD NR4

120 zł

za osobę

  • PRZYSTAWKA
    Sałatka z avocado podawana z grzanką
  • ZUPA
    Aksamitny krem z grzybów leśnych z kluseczkami
  • DANIE GŁÓWNE
    Dorsz zapiekany w sosie kurkowym serwowany z
    bukietem gotowanych warzyw oraz ziemniaczkami pieczonymi
  • DESER
    Lekki sernik z sosem czekoladowym
  • NAPOJE
    Woda z cytryną i miętą

UROCZYSTOŚĆ OBIAD NR5

120 zł

za osobę

  • PRZYSTAWKA
    Imbirowy śledzik z zielonym pieprzem i grzanką
  • ZUPA
    Aromatyczny krem z pomidorów z nutą śmietany i świeżą
    bazylią
  • DANIE GŁÓWNE
    Zrazy wołowe z tradycyjnym farszem w sosie własnym
    podawane z ziemniakami i buraczkami
  • DESER
    Szarlotka z sosem toffi i bitą śmietaną
  • NAPOJE
    Woda z cytryną i miętą

ZESTAW NAPOI DO UROCZYSTOŚCI

(do menu obiadowego z kolacją lub bez)

25 zł

za osobę

  • Sok owocowy 0,2l (pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka do wyboru)
  • Napój gazowany 0,2l (pepsi, 7up, mirinda)
  • Kawa lub herbata

Opcja wyboru

Możecie Państwo sami skomponować menu obiadowe i kolacyjne spośród poniższych pozycji.

ZUPY

19 zł

porcja

(minimalne zamówienie to 10 porcji z jednego rodzaju)

  • Rybna z łososia
  • Krem z pieczonej papryki (możliwość VEGE)
  • Aksamitny krem z grzybów
  • Rosół
  • Krem z pomidorów (możliwość VEGE)

DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH

serwowane na półmiskach

10 zł

porcja

(minimalne zamówienie to 10 porcji z jednego rodzaju)

  • Ziemniaki gotowane ze świeżym koperkiem
  • Ziemniaki zapiekane w mundurkach z ziołami
  • Purèe ziemniaczane ze skwarkami
  • Frytki
  • Bataty
  • Ryż biały, kasza gryczana, kasza pęczak serwowana z natką pietruszki
  • Buraczki czerwone zasmażane z cebulką na maśle
  • Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, karotka)
  • Kapusta zasmażana
  • Fasolka szparagowa z zasmażką z bułki tartej
  • Surówka sezonowa
  • Kompozycja świeżych sałat z warzywami i sosem vinegret

DANIA GORĄCE

serwowane na półmiskach

35 zł

porcja

(minimalne zamówienie to 5 porcji z jednego rodzaju)

  • Panierowany filet z dorsza z plastrami świeżej cytryny
  • Filet z dorsza zapiekany w sosie porowym
  • Pieczony filet z kurczaka faszerowany z pomidorem i mozzarellą
  • Udko z kurczaka w potrawce z białym sosem
  • Tradycyjny panierowany kotlet schabowy
  • Zrazy wołowe z tradycyjnym farszem w sosie własnym
  • Karkówka lub szynka pieczona w sosie myśliwskim
  • Roladka z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą
  • Grillowana pierś z kurczaka w sosie kurkowym
  • Grillowana pierś z kurczaka w sosie kurkowym
  • Halibut z pieca
  • Łosoś z pieca w salsie guacamole
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
  • Filet z kurczaka a’la kuba z ananasem
  • Filet z kurczaka panierowany
  • Kotlet de vollaile

DANIA WEGETARIAŃSKIE

37 zł

porcja

  • Ravioli z cukinią i ricotta
  • Kotleciki z ciecierzycy i kapusty
  • Gulasz warzywny- Lecho warzywne
  • Faszerowana papryka z serem halloumi
  • Kotleciki gryczane z pieczarkami
  • Kotleciki z kaszy jaglanej i soczewicy

TORT OKOLICZNOŚCIOWY

150 zł

za kg bez zdobień

TORT OKOLICZNOŚCIOWY

200 zł

za kg ze zdobieniem z masy marcepanowej

WYBÓR DOMOWYCH CIAST

30 zł

3 kawałki na osobę (3x 150g)

  • Szarlotka
  • Sernik
  • Placek z owocami

OWOCE SEZONOWE KROJONE

serwowane na paterze

100 zł

1szt

PUCHAR LODOWY Z OWOCAMI

i bitą śmietaną

25 zł

za osobę

KĄCIK KAWOWY

15 zł

za osobę

  • Kawa
  • Herbata

NAPOJE

płatne według spożycia

  • Soki owocowe
10 zł

za litr

  • Pepsi/Mirinda/7up/Tonic
10 zł

za 0.5 litra

  • Pepsi/Mirinda/7up/Tonic
15 zł

za 0,85 litra

  • Lemoniada cytrynowa lub malinowa
22 zł

za litr

Kolacja menu

Możecie Państwo skomponować uroczystą kolację, wybierając dania z przygotowanych propozycji. Kolacja zostanie podana Państwu do stołu na półmiskach.
(minimalne zamówienie to 5 porcji z jednego rodzaju)

MIĘSA

23 zł

porcja

  • Tradycyjny staropolski pasztet podawany z konfiturą
    żurawinową
  • Galaretka z kurczaka
  • Półmisek pieczonych mięsiw (karkówka, schab,
    szynka)
  • Roladki drobiowe z białym serem, oliwkami i
    suszonymi pomidorami
  • Roladki z tortilli z kurczakiem, serkiem, szpinakiem, rukolą i suszonymi pomidorami
  • Schab pieczony w maladze
  • Filet z indyka w galarecie z brzoskwią

RYBY

25 zł

porcja

  • Imbirowy śledzik z zielonym pieprzem
  • Śledź po kaszubsku w sosie pomidorowym
  • Tatar ze śledzia na grzance
  • Tatar z łososia
  • Halibut wędzony
  • Pstrąg w galarecie
  • Łosoś a’la Gravlax
  • Galaretka z łososiem
  • Wędzony łosoś zawijany w cukinii
  • Roladki z wędzonej ryby z świeżym ogórkiem i białym serem
  • Tradycyjny dorsz po grecku

SAŁATKI

22 zł

porcja

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa z majonezem
  • Sałatka grecka
  • Sałatka gyros serwowana warstwowo
  • Sałatka z łososiem
  • Sałatka z avocado
  • Sałatka śledziowa z buraczkami serwowana warstwowo
  • Korniszony, papryka, grzybki, pomidorki

SERWIS

10%

wartości cateringu

Do zakąsek zimnych w cenie kolacji serwujemy:

  • Dipy i sosy do mięs i ryb
  • Pieczywo, masło

KOLACJA DANIA GORĄCE

25 zł

za porcję

(minimalne zamówienie to 10 porcji z jednego rodzaju)

  • Beuf Strogonow
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub z uszkami
  • Bigos staropolski
  • Udka pieczone
  • Flaczki wołowe

Pakiety napojów i alkoholi

OPCJA 1

120 zł

za osobę

  • Wino białe reńskie 0,7l
  • Napój gazowany 0,85l
  • Dzbanek wody z cytryną i miętą 1l

OPCJA 2

90 zł

za osobę

  • Wódka biała Finlandia 0,5l
  • Napój gazowany 0,85l
  • Dzbanek wody z cytryną i miętą 1l

OPCJA 3

130 zł

za osobę

  • Whisky Ballantine’s 0,7l
  • Napój gazowany 0,85l
  • Dzbanek wody z cytryną i miętą 1l