Jeżeli mają Państwo specjalne restrykcje żywieniowe, alergię lub zalecenia medyczne prosimy o pozostawienie informacji w rubryce ’Alergie’ podczas potwierdzenia zamówienia w celu przekazania wszelkich uwag do naszego Szefa Kuchni.
Poniżej przedstawiamy wykaz alergenów z numerami, które zawarte są w poszczególnych daniach w karcie menu:
Zamówienia z dowozem oraz odbiór:
PON – ND 12:00-21:30
Minimalna wartość zamówienia – 50.00zł
Na Panstwa życzenie załączamy sztućce jednorazowe
Do cen doliczamy koszt opakowania każdego posiłku, cena opakowania – 2.00zł
Możliwość płatności gotówka jak i kartą online
Koszt dostawy:
Jastrzębia Góra i Tupadły – GRATIS
Rozewie – 5.00zł
Czarny Młyn, Mieroszyno, Ostrowo – 8.00zł
Karwia, Strzelno – 10.00zł
Łebcz, Karwieńskie Błota I i II, Sławoszyno, Sławoszynko – 15.00zł
Imbirowy śledzik z zielonym pieprzem i marynowaną czerwoną cebulką z grzanką czosnkową 120g
Kaszubski śledzik z aromatyczną grzanką 120g
Łosoś a’la Gravlax z grzanką czosnkową 120g
Plastry łososia marynowane w brandy, koprze, soli i cytrynie
Krewetki królewskie 10szt surowych krewetek
Smażone na maśle i winie, na sałacie z avokado, kolendrą, cukinią i papryczką chili, wymieszane z limonką i oliwą ze świeżą natką pietruszki
Kalmary w cieście czosnkowym z sosem czosnkowym
180-200g surowych kalmarów usmażone w otulinie puszystego ciasta naleśnikowego delikatnie aroamtyzowanego czosnkiem
Ser camembert z żurawinami w złocistej panierce, ułożony na kołderce z konfitur żurawinowych
Placki zniemniaczane ze świeżo startych ziemniaków, podane ze śmietaną (4szt)
Duszone mule na maśle i winie, podawane z grzanką 500g
Sałatka z kurczakiem 250g
Mix sałat, ogórek świeży, pomidor, kukurydza, kurczak 120g, sos czosnkowy, podawana z grzankami
Sałatka z łososiem marynowanym 250g
Mix sałat, ogórek świeży, pomidor, oliwki, grejpfrut, kapary, łosoś 120g, sos balsamiczny, podawana z grzankami
Sałatka z krewetkami Black Tiger (5 szt), 250g
Krewetki tygrysie, ogórek, pomidor, czerwona cebula, ser feta, sos vinegret, podawana z grzankami
Sałatka z awocado i serem feta 250g
Mix sałat, ser feta, awocado, czerwona cebula, papryczka chilli, pomidor, kolendra, limonka, oliwa z oliwek (podawana z grzankami)
Rosół z kury 350ml podany z domowym makaronem i natką pietruszki
Kremowa zupa pomidorowa 350ml z makaronem lub ryżem do wyboru
Żurek Staropolski z białą kiełbasą i jajkiem 350ml
Zupa rybna z łososia ostra 350ml
Kaszubska zupa rybna z białych ryb łągodna 350ml
W cenę każdego dania wliczono do wyboru: ziemniaki gotowane, ziemniaki po marynarsku, pieczone, bataty +2zł, frytki lub ryż oraz sórowki. W cenie placka po cygańsku wliczono tylko surówki.
Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym 160-180g
Szaszłyk z polędwiczki wieprzowej 250-270g (musztarda, ketchup)
Kotlet schabowy XXL tradycyjny, panierowany 180-200g
Kotlet schabowy z pieczarkami 140-160g
Filet z kurczaka panierowany 140-160g
Filet z kurczaka po włosku z pomidorami suszonymi i mozzarelą 180-200g
Filet z kurczaka z pieczarkami i serem 140-160g
Filet z kurczaka grillowany w ziołach 180-200g
De vollaile z masełkiem 120-140g
Gulasz węgierski 180-200g
Placek po cygańsku (jako dodatek surówka)
Dania rybne podajemy w porcjach ok. 200g. Dodatki do dań rybnych ujęte są w pozycji „Dodatki”
Dorsz filet smażony
Dorsz po królewsku z pieczarkami
Dorsz filet z pieca
Dorsz filet zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą
Dorsz zapiekany w sosie śmietanowo-kurkowym
Łosoś pieczony, w salsie guacamole
Łosoś filet z pieca z masełkiem czosnkowym
Halibut smażony saute
Halibut z pieca z masełkiem czosnkowym
Sandacz filet smażony
Sandacz filet smażony w migdałach
Sandacz z rakami z owocową nutą sosu z mango
Tuńczyk grillowany stek w sosie cytrynowym
Sola / Limanda filet w chrupiącej panierce
Sola / Limanda filet na szpinaku
Morski plater ryb pieczonych dla dwojga (halibut 200g, łosoś 200g, dorsz 200g, sandacz 200g)
Ziemniaki z wody
Ziemniaki opiekane po marynarsku
Ziemniaczki pieczone podawane z sosem czonkowym 150g
Frytki 150g
Ryż na sypko
Kapusta zasmażana 150g
Bukiet surówek mała porcja 100-150g
Bukiet surówek duża porcja 200-250g
Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchew)
Mix sałat mieszanka sałat, rukola, pomidor, ogórek, cebula, sos vinegret, 150g
Pieczywo 2 kromki lub bułka
Dodatkowy sos do ryby śmietankowo-kurkowy, sos mango, cytrynowy 150g
Sos czosnkowy, majonezowy, pomidorowy, ostry 40g
Ketchup, chrzan, majonez 40g
Wypiek własny, na cienkim cieście, 100% mozarella, 30 i 50cm